مجوزی است که با دریافت آن افراد حقوقی و حقیقی می توانند فعالیت صادرات داخلی و خارجی انجام دهند. از این نوع کارت می توان برای صادرات و، واردات ثبت نام و علائم تجاری، اخذ ویزا، و...کاربرد دارد. اتباع غیر ایرانی، دریافت کارت بازرگانی را ندارند. و به عنوان مدیر عامل عضویت حقوقی داشته باشند. و هیچ گونه محدودیتی برای تمدید و استفاده آن وجود ندارد. دارندگان کارت بازرگانی باید در حفظ کارت کوشا باشند.
افرادی که سابقه کیفری نداشته باشند، و مدرک بالای دیپلم داشته باشند، و آقایانی که دارای کارت پایان خدمت باشند، می توانند کارت بازرگانی داشته باشند. البته از سن 21 تا 23 می توانند نامه اشتغال به تحصیل دریافت کنند. و در خصوص شرکت ها فقط کسانی می توانند نامه اشتغال به تحصیل دریافت کنند، که در آگهی تاسیس شرکت حتما فعالیت بازرگانی لحاظ شده باشد. به کارمندان دولت که تمام وقت مشغول به کار هستند، کارت بازرگانی تعلق نمی گیرد، و تعاونی ها باید از طریق اتاق تعاون برای دریافت کارت اقدام نمایند. تمام کسانیکه واجد شرایط باشند. می توانند کارت بازرگانی شخصی یا شرکتی دریافت نمایند، به جز منطقه آزاد. در اینجا می توان گفت هر کارت به نام شخص صادر می شود. کارت بازرگانی شخصی به نام شخص و کارت بازرگانی شرکتی به نام مدیر عامل صادر می شود. کلیه فعالیت های مجاز در زمینه بازرگانی به جزء مشروبات الکی که در کشور اسلامی نمی توان استفاده کرد توسط کارت بازرگانی انجام می شود.
افرادی که دارای کارت بازرگانی شرکتی هستند می توانند همزمان صادرات و واردات انجام دهند. لیکن باید در اداره ثبت، اظهارنامه شرکت را لحاظ کرد، و هم در اتاق بازرگانی که گزینه صادرات و واردات را انتخاب کرد. مسئولیت کارت بازرگانی شرکتی به عهده مدیر عامل می باشد. در اینجا به مراحل کارت بازرگانی می توان اشاره کرد.
اگر تمدید کارت بیش از 2 سال گذشته باشد کلیه مراحل باید مجدد انجام شود. در صورت تغییر مدیر عامل: (آگهی تغییرات، مدارک هویتی، سوء پیشینه، مدرک تحصیلی، آدرس منزل، ایمیل، تلفن ثابت و همراه، استعلام گواهی 186، استعلام از سازمان تامین اجتماعی، تمدید کارت بازرگانی که نیاز به کلاس آموزشی ندارد، ولی بازدید از محل انجام می شود.)
کارت سرزمین اصلی به کسانی تعلق می گیرد که در مناطق آزاد کارت دریافت می کنند. و در همان منطقه می توانند، فعالیت کنند. به خاطر اینکه بتوانند در سایر شهرها فعالیت کنند باید از شهرهای همجوار کارت دریافت کنند، که به آن کارت سرزمین اصلی می گویند.
کارت بازرگانی به صورت موضوعی صادر می شود. یعنی برای یک، یا دو محصول به شکل خاص صادر می گردد. بنابراین هزینه کارت بازرگانی براساس تعداد، و نوع محصولات متغیر است. لذا به چندین موارد به هزینه های کارت بازرگانی می توان اشاره کرد: