ثبت شرکت در ترکیه


کشور ترکیه از لحاظ رشد اقتصادی و تجاری و به خصوص شرایط مناسب برای جذب سرمایه گذارخارجی را در کشورش ایجاد کرده است. بنابراین گزینه مناسبی برای زندگی و کار و ثبت شرکت می باشد. ضمن اینکه در سالهای اخیر دولت ترکیه سعی بر آن داشته که محدودیت ها را در مورد توسعه سرمایه گذاری خارجی برداشته و فراهم نمودن شرایطی مناسب برای جذب سرمایه گذاری خارجی را در کشورش توسعه دهد همچنین موقعیت جغرافیایی این کشور، باعث سهولت تجارت بین المللی در هر نوع فعالیتی را ایجادکرده است .

نکاتی درباره ثبت شرکت در ترکیه

ثبت شرکت در ترکیه بدون اقامت انجام می شود. و الزامی برای اخذ اقامت  ترکیه  قبل از ثبت شرکت در ترکیه  نیست. ثبت شرکت در ترکیه 3 حالت کلی دارد:
1. ثبت شرکت شخصی
2. ثبت شرکت مسئولیت محدود
3. ثبت شرکت آنونیم  یا تعاونی
در ثبت شرکت در ترکیه الزامی نیست که دفتر تجاری  داشته باشید، شما می توانید آدرس منزل را به عنوان هوم آفیس به اداره ثبت اعلام نمایید. ثبت شرکت به صورت شخصی بیشتر برای شهروندان ترکیه طراحی شده است. به عنوان مثال سرمایه ثبت شرکت به صورت  یکبار باید در حساب نشان داد، ولی در شرکت مسئولیت محدود شما در ابتدا یک چهارم به عنوان سرمایه اولیه و سپس سه چهارم را به دولت نشان می دهید.
اهمیت این مسئله در اخذ اقامت کاری مشخص می شود. پروسه  ثبت شرکت در ترکیه طی یک هفته یا ده روز انجام می گیرد. طبق قانون ترکیه شما باید یک حسابدار جهت انجام امور مالیاتی و اداری به دولت معرفی کنید که تجربه و تخصص این حسابدار یا عدم تجربه و تخصص وی می تواند برای شرکت مهم باشد. بعد از ثبت شرکت شما یک چهارم مبلغ اجاره ماهیانه را به عنوان مالیات به اداره مالیات پرداخت کنید. 

اطلاعات و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در کشور ترکیه

  • اسکن گذرنامه های موسس و مدیر عامل
  • نام و نوع و فعالیت شرکت
  • ارائه حداقل دو نام انتخابی برای شرکت
  • تعیین درصد سهام هریک از شرکاء و مشخص کردن مدیر عامل شرکت
  • مدت زمان مورد نیاز برای ثبت شرکت یک هفته می باشد
  • متقاضی برای ثبت شرکت هم می تواند حضوری برود و هم می تواند وکالت بدهد
  • یک نفر حسابدار مورد اعتماد ترک باید باشد که ماهی 4500 لیر ترکی بگیرید
  • نیاز به شریک و مدیر عامل ترکی ندارد
  • حداقل نیاز به یک سهامدار و یک مدیر عامل دارد که می توانند تبعه هر کشور باشد 

مراحل ثبت شرکت در ترکیه

1.ترجمه رسمی گذرنامه های شرکاء شرکت و تایید آنها در اداره ثبت و احوال

2.انتخاب حسابدار رسمی ترک

3.تنظیم اساسنامه شرکت

4.ا خذ شماره مالیاتی سهامداران شرکت از اداره مربوطه

5.تنظیم فرم مخصوص تاسیس شرکت

6.تنظیم فرم اتاق بازرگانی

7.تنظیم فرم تعهد آدرس (اتاق بازرگانی)
 
8.ثبت رسمی اعضاء مدیر عامل در اداره ثبت احوال

9.واریز 1/4 سرمایه شرکت در یکی از بانکهای ترکیه

10.چاپ روزنامه رسمی شرکت

11.تنظیم اجاره نامه محل شرکت

12.اخذ شماره مالیاتی شرکت از اداره مربوطه

13.تایید آدرس محل کار توسط مامور اداره مالیات

14.دریافت کارت بازرگانی

15.تصدیق دفاتر حسابداری

16.افتتاح حساب بانکی شرکت

مزایای ثبت شرکت در ترکیه

  1. با ثبت شرکت در ترکیه به افراد سهامگذار اقامت کاری داده می شود.
  2. با ثبت شرکت در ترکیه شخص، شخصیت حقوقی پیدا می کند، که از نگاه دولت، اصناف و شرکتها و حتی مردم عادی شما را به عنوان سرمایه گذار خارجی بسیار موجه در قیاس با  خریدار ملک یا هر نوع خارجی مقیم ترکیه نگاه خواهند کرد.
  3. با ثبت شرکت در ترکیه و پس از فعالیت اقتصادی  و با نشان دادن سود مناسب و مفید بودن این تجارت، پس از گذشت یکسال فرد می تواند از بانک کریدت کارت دریافت کند.
  4. کم بودن هزینه های ابتدای کار
  5. هزینه های کمتری  نسبت به کشورهای اروپایی پرداخت می شود.
  6. مالیات در کشور ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی  و امریکایی بسیار ناچیز است.
  7. انجام امور بازرگانی و تجاری برای افراد حقیقی و حقوقی ایرانی موجود است. 

تاریخ اعتبار علامت تجاری در ترکیه

برای یک علامت تجاری که در ترکیه به ثبت رسیده است، باید یک گواهی ثبت علامت تجاری صادر شود. این گواهینامه 10 سال معتبر خواهد ماند. 6 ماه قبل از تاریخ انقضاء، شما باید نسبت به تمدید این گواهی اقدام کنید.  تمدید علائم تجاری باید به موقع انجام شود. 

انواع مالیات در ترکیه

مالیات بر درآمد در ترکیه

در این نوع مالیات درآمد خالص سود و درآمد شخص حقیقی در طول یک سال را می توان نام برد می توان گفت مالیات بر درآمد مشمول موارد زیر می باشد 

  • درآمد کسب و کار
  • در آمد کشاورزی
  • مزد
  • درآمد خوداشتغالی
  • درآمداوراق بهادار
  • سایر درآمدها

مالیات بر ارزش افزوده

تمام محصولاتی که در ترکیه ساخته می شود چه این محصولات تجاری، صنعتی، و یا کشارزی باشند در چهار چوب قانون ترکیه فعالیت نمایند می بایستی براساس درآمد خود مالیات برارزش افزوده پرداخت نمایند

مالیات بر وسایط نقلیه موتوری

وسایط نقلیه موتوری در مطابق قانون بزرگراهها ی راهنمایی و  رانندگی در دفاتر راهنمایی ثبت شده است و مشمول مالیات می باشند همچنین هواپیماها و هلیکوپترها در اداره کل هواپیمایی کشوری وزارت حمل و نقل ثبت شده اند و مشمول مالیات می شوند.

مالیات بر املاک

دراین نوع مالیات شامل ساختمان هایی در خاک ترکیه می باشند مشمول مالیات می شوند اصطلاح ساختمان شامل کلیه ساخت و سازه های ثابت، اعم از زمین یا آب، صرف نظر از مصالح است اشخاصی که موظف به پرداخت مالیات بر املاک هستند باید به اداره مالیات بر املاک شهرداری که ملک درآن قرار دارد مراجعه کنند نرخ مالیات می تواند بین 0/1 الی 0/6 درصد متفاوت باشد.

مالیات بر حق تمبر

حق تمبر به گسترده وسیعی از اسناد شامل قراردادها، موافقت نامه ها، سندهای قابل پرداخت،  سرمایه، اعتبار نامه ها، ضمانت نامه ها، صورت حساب های مالی و لیست حقوق اعمال می شود. 

انواع روشهای سرمایه گذاری در ترکیه

ترکیه  به واسطه وجود محیط سرمایه گذاری جذاب برای خارجی ها همواره مورد توجه آنها بوده است یکی از دلایل ابن جذابیت را می توان امکان اخذ سریع اقامت و تابعیت ترکیه دانست دولت ترکیه قانون اعطای تابعیت ترکی به افرادی را صادر کرد که با شرایط زیر در ترکیه سرمایه گذاری بکنند 

  • خرید ملک
  • ثبت شرکت
  • سپرده گذاری

بدبن ترتیب اقامت ترکیه پس از 3 تا 6 ماه پس از سرمایه گذاری به متقاضیان اعطاء می شود.

انواع سرمایه گذاری در ترکیه

  • املاک و مستغلات
  • سپرده بانکی
  • خرید سهام
  • خرید اوراق قرضه
  • اخذ اقامت و تابعیت ترکیه

سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت در ترکیه

یکی از راههایی که طرفداران زیادی دارد سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت می باشد در این روش شخص باید پس از ثبت شرکت کسب و کار خود را در ترکیه راه اندازی کرده حداقل برای 50 شهروند ترکیه شغل ایجاد کند این کسب و کار باید مورد تایید وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه باشد محبوب ترین نوع ثبت شرکت، ثبت شرکت با مسئولیت محدود است در این نوع ثبت شرکت باید هیئت مدیره آن مشخص شود و حداقل یک سهامدار برای این شرکت تعیین شود

ثبت برند در ترکیه

ابتدا برند مورد نظرتان را در کشور خود ثبت کرده باشید و پس از این مرحله می توانید برند خود را در ترکیه ثبت نمایید از دیگر شرایط ثبت برند در ترکیه می توان به ثبت برند از طریق موسسه ثبت اختراع ترکیه اشاره نمود که در این روش نیاز به ثبت برند مورد نظر در ایران نیست و متقاضی از ابتدا در کشور ترکیه اقدام به ثبت برند می نماید. مالیات، حق عضویت اتاق بازرگانی، و همچنین هزینه  اجاره  شرکت می شود.

ثبت شرکت در ترکیه